Apetit Český speciál

Český speciál časopisu Apetit nabízí 57 klasických receptů naší kuchyně – od polévek přes omáčky, řízky a pečeně, zeleninová jídla až po moučníky, jako jsou koláče, bábovky či oblíbené buchty na plech. Dále přináší tipy, kam se vydat na výlet za výborným jídlem i pitím, výběr nejlepších regionálních produktů i s recepty, přehled značek, se kterými se setkáváte na obalech českých potravin, nebo reportáž z palírny, kde vymýšlejí, jak proměnit ovoce ze zapomenutých sadů a mezí na skvělé likéry i destiláty.

  • 69,90 Kč
Apetit Český speciál

Obsah čísla

  • 10 receptů ze skrytých pokladů, tedy ze zdánlivě obyčejných českých ingrediencí, které nejspíš jíte, aniž vás napadne o nich nějak zvlášť přemýšlet. Poradíme vám, jak je vybírat i jak si na nich nejvíc pochutnat.
  • Lepší než z pekárny – poradíme, jak na křupavé houstičky, nadýchané loupáky nebo voňavé rohlíky.
  • Dali jsme hlavy dohromady a nabízíme vám 11 tipů na místa z Čech i Moravy, kde nám nejvíc chutnalo.
  • Vypravili jsme se na reportáže do lihovaru Landcraft, jejíž majitelé nemyslí pouze na budoucí výsledek v lahvích, ale i na krajinu a koloběh přírody, a do ZD Maleč, kde pěstují voňavý český kmín.
  • Klenoty ze všech regionů. Pročesali jsme Čechy, Moravu a Slezsko a v každém kraji jsme pro vás objevili kulinářské skvosty, které v letošním roce obdržely značku Regionální potravina.
  • Koláče a moučníky jako ze sna! Ať už jste fandové pudinkových řezů, drobenkových, ovocných buchet, bábovek či kynutých koláčů z našich receptů si určitě vyberete.